Op woensdag 11 juli nemen we afscheid van juf Tineke. Ze heeft 23 jaar bij ons op school gewerkt. Ze heeft er voor gekozen om na de zomervakantie te stoppen met werken. Ze gaat lekker genieten van haar vrije tijd en zich richten op andere (ook) leuke dingen!

We geluk voor de toekomst gewenst, Tineke! We gaan je missen!

foto's afscheid

Het rooster

 

Flyer open dagen 2018

 

Afgelopen vrijdag 9 februari is er in het kader van het afvalproject van WNT een vuilnisvrouw in groep 5/6 geweest. De foto's kunt u hier bekijken Ze heeft ons verteld over haar beroep en de kinderen mochten in de vuilnisauto kijken. Ook heeft ze laten zien hoe het werkt! Leuk en leerzaam om op deze manier bezig te zijn met hoe we op een goede manier met ons afval en de aarde om kunnen gaan.

HVC Alkmaar

Vrijdag 19 januari zijn groep 7 en 8 naar de HVC in Alkmaar geweest. HVC staat voor Huis Vuil Centrale, maar ze noemen het tegenwoorden Afval- en energiecentrale.

We kwamen binnen en gingen een zaal in waar iemand ging vertellen over afval. Later gingen we de centrale in. We kregen een hesje aan, een ontvanger om en een helm op. Met de ontvanger kon je de begeleider horen praten, omdat er soms erg veel lawaai was. Het was alleen niet erg prettig voor je oren.

We gingen eerst met een trap naar boven. Daar kwamen we bij een oven en kon je door het raampje kijken. Daarna gingen we naar de los plaats en de stortbakken. Het stonk af en toe best wel, maar dat is ook logisch met al dat afval. Het was ook echt veel. De hele dag door wordt er afval gebracht wat verwerkt wordt.

Vervolgens liepen we weer terug en kregen we nog een leuk, klein afvalemmertje.

 

IMG 3396  IMG 3400

Flyer Open dagen