Veggies4kids

De Wegwijzer publiceerde dit bericht op 17-09-2024

Beste ouder/verzorger,

Als school doen wij mee met het programma Veggies4kids. Graag wil ik u informeren over dit mooie programma (zie hieronder + bijlage).

 

Veggies4kids
Groente eten is lekker én gezond. Daarom is er Veggies4kids: groentepakketten met kindvriendelijke recepten voor basisscholen.
 

Wat is Veggies4kids?

Veggie4kids is een programma met ingrediënten voor twee gezonde warme maaltijden per week. Via school ontvang je om de week een boodschappentas boordevol groenten. Met de bijbehorende recepten tover je in een mum van tijd vier heerlijke gerechten op tafel!
 

Voor wie

Basisscholen in de gemeente Medemblik kunnen partner worden van Veggies4kids. Onze school is partner. Onze school kan, o.b.v. het leerlingaantal, een aantal leerlingen aanmelden voor het Veggie4kids-programma.
 

Gezellig samen koken

Via een Kwieb-bericht worden de recepten van de week gepubliceerd. Naast uitleg over hoe je de maaltijd maakt, lees je over wat de groenten voor je lichaam doen. Zo zit er veel ijzer in spinazie waardoor je nóg sterker wordt en zijn wortelen een goede bron van vitamine A wat goed is voor je weerstand en de werking van je darmen. Handig om te weten!

 

Aanmelden

Het doel van het Veggies4kids-programma, is het wegnemen van barrières om gezond te eten en kinderen spelenderwijs bewust te maken van verantwoorde voeding. Vind jij het leuk om mee te doen aan Veggies4kids programma? Geef dit dan door aan jouw juf of meester! Deelname is telkens voor drie maanden. Na deze periode kan deelname na overleg weer met drie maanden worden verlengd.

 

Lokale boeren

De groenten in de boodschappentassen van Veggies4kids zijn rechtstreeks afkomstig van lokale boeren. Zo voorkomen we onnodig transport en krijgen bijvoorbeeld ook te grote aardappelen of te kromme wortelen de kans om verwerkt te worden in een lekker gerecht.


Let op! Je kunt je aanmelden voor dit programma tot uiterlijk vrijdag 20-9-2024.


Vriendelijke groeten,
Hans Hubbelmeijer

 

 

treat treat
remain remain