De leerkrachten van groep 1/2 zijn Saskia Keijzer en Jildau Schram


In onze groep 1/2 zitten ongeveer 25 kinderen. Het is een heel gezellige en fijne groep.

In onze groep werken we aan de hand van thema's. Dat kan soms een thema zijn uit onze methode Schatkist -bijvoorbeeld 'dieren' of 'vriendjes'-, maar het kan ook een thema zijn dat bij de actualiteit past (bijv. de seizoenen).
We werken binnen de thema's met verschillende materialen. Ontwikkelingsmateriaal, maar ook bijvoorbeeld een computer en een iPad. Ook maken we werkjes die bij het thema passen. Spelen is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom is er in de kleutergroep ook voldoende tijd om te spelen, zowel binnen in de verschillende hoeken als buiten op het plein.

Spelenderwijs worden er ook cijfers en letters geleerd, en ook zelfs al Engels! Door liedjes, versjes, prentenboeken, een handpop en spelletjes leren de kinderen al veel Engelse woorden.

Aap en Tijger, de handpoppen van de methode De Vreedzame School, leren ons hoe we om moeten gaan met elkaar. Hoe los je een conflict op? Wat is een goede luisterhouding? Hoe stel je een vraag? Hoe laat je zien dat je iets niet wilt of juist wel wilt? Hoe geef je een 'opsteker'?

Twee keer in de week gymmen we in de speelzaal van school. Klimmen, klauteren, glijden, springen, koprollen, gooien, vangen, een spel dat je samen moet spelen, van alles komt er bij de gymles aan bod.